Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen,Okategoriserad

Andra dagen i Aten

10 maj , 2017, 19.09 Studerande GGs

 

Söndag 7.5

På söndag morgon åkte vi på en sightseeing till Akropoliskullen. Vi hade en guide som berättade om Atens historia samt om de olika sevärdheterna längs med rutten. Vi såg bland annat segerguden Nikes tempel och Parthenon. Det var intressant att se dessa antika byggnader i verkligheten och hitta de typiska dragen för den antika arkitekturen.
Vi besökte även gamla stan i Aten där vi lunchade och kollade omkring i butiker. Gamla stan var framförallt fullt med små turistshoppar och restauranger.

Efter ett par timmars solande och simmande på hotellets tak diskuterade vi och filosoferade runt pjäsen vi skulle gå och se på. Kvällens pjäs var Dantes Den gudomliga komedin. Vi tog metron ett par hållplatser och gick resten av vägen till teatern. Pjäsen var mer av modern dramaturgi med väldigt bra scenografi. Trots att den var på grekiska kunde vi förstå vad de sade på grund av engelsk textning, även fast det också var fascinerande att sitta och lyssna på språket. Originalet som pjäsen är baserad på är skriven i diktform och så var också replikerna. Historien handlar om Dante som går igenom de tre möjligheterna efter döden: helvetet, skärselden och himlen. Dessa kom fram i teatern på sitt egna abstrakta sätt och var inte så svartvita som det låter. Med det menar jag att pjäsen var uppbyggd abstrakt och man måste kunna läsa mellan raderna. Pjäsen tog ca 1,5 h och efter det drog vi oss trötta tillbaka till hotellet och åt middagen på hotellets tak med en fin utsikt över Aten och Akropolis.

Fanny och IIa

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
« apr   jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kommenteringen är stängd.