Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen

Första dagen i Aten

8 maj , 2017, 06.11 Studerande GGs

 

Dag 1: Resan till Aten (06.05.2017)

Klockan kunde inte ha varit mera än ca. 04:10 då vi samlades på terminal 1 tidigt på lördag morgon. Många av oss var ännu väldigt trötta på grund av den tidiga väckningen, men ljuset i slutet av tunneln höll oss vakna, nämligen Aten.

Det första flyget mot München var ingenting speciellt. Vi blev serverade frukost i form av en söt bakelse och en kopp kaffe/te, vilket var väldigt välkommet. Vi landade i München och fortsatte vår färd mot nästa flyg som skulle ta oss ända till Aten. Det andra flyget var smidigt och innan vi visste det så befann vi oss i Aten.

Vi blev mötta av vår väldigt vänliga guide på flygfältet. Han skulle visade oss runt staden och hjälpa oss få ett fotfäste. Från flygplatsen tog vi en buss ner mot Atens centrum. Det var på denna bussresa då många av oss förstod att Aten inte alls bara bestod av Akropolis och tempel, utan att Aten som helhet var en en otroligt stor stad med miljontals hus så långt ögat kunde nå, en absolut fenomenal syn!

Innan vi kom till hotellet stannade vi vid en restaurang där vi blev serverade först grekisk sallad som förrätt och sedan kyckling med bröd som huvudrätt och lite frukter som efterrätt. Allt som serverades var gott och bekant oberoende av den främmande och fantastiska kulturen.

Efter att vi äntligen kommit till hotellet var alla ganska trötta, vi hade vakat snarare 17-18 timmar vid detta skedet. Vi hade en liten samling där vi planerade program för de kommande dagarna. Efteråt var det dags för att gå sova, vilket alla tyckte att var en väldigt, väldigt bra idé.

 

-Andreas & Jonathan

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
« apr   jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kommenteringen är stängd.