Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Eeva,GGs-kalendern 2015,Iia

Lucka 20: Laganda över årskursgränser

20 Dec , 2015, 08.22 eevahemming

 

Då vi gick i högstadiet, förväntade vi oss att man i gymnasiet inte överhuvudtaget skulle vara aktiv gällande idrottsturneringar mellan skolorna. Men till vår positiva förvåning sökte GGs redan under första veckan spelare till fotbollslaget.

Att vara med i laget är en utmärkt möjlighet att lära känna elever över årskursgränserna. Man kanske talar med personer man annars inte troligtvis skulle tala med, eftersom man inte har några gemensamma kurser och går på en annan årskurs. Det är även ett mer avslappnat sätt att lära känna de andra eleverna, eftersom man talar mera fritt och inte endast om ett skolarbete man skall göra. Som förstaårsstuderande i GGs upplever vi detta som ett enkelt sätt att lära känna nya människor, i synnerhet om man inte ännu känner så många människor.

Dessa idrottsturneringar är en trevlig omväxling till de normala skoldagarna och ett enkelt sätt att vara med i skolans verksamhet. Det är roligt då alla kämpar för sin skola och njuter av att spela. Det är även roligt att se hur entusiastiskt gymnastikläraren förhåller sig till spelet och sporrar sina elever.

Även om man inte är med i laget, får man veta av sina kompisar hur matcherna gått. Det är roligt att höra om idrottsverksamhet fastän man inte själv är intresserad av att vara med och spela.

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är gymnastik.

Kommenteringen är stängd.