Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Läraren shoppar!

12 maj , 2011, 22.27 Marina Lindholm

 

Vad gör den här läraren när hon besöker en för henne ny stad? Jo, istället för att shoppa kläder och ”blingbling” så kollar hon först in alla musikaffärer. Sic men sant! I Budapest gäller det att bonga allt där det står ”Liszt”, ”Kodaly” eller ”Mozart” (han är populär här också!)

Medan sällskapet tålmodigt väntar utanför springer jag in för att se om det finns något som jag kan ha  nytta av i undervisningen; skivor, noter, planscher, vykort, ja nästan vad som helst. I musikers födelsehem och musikmuséer tävlar jag med de japanska turisterna om att fotografera precis allt, från precis alla vinklar. Vad gör man inte för att väcka elevernas intresse för ett ämne! Och det är jag inte ensam om – var helst lärarna rör sig så kollar de   automatistkt om det finns något som de kan släpa hem och sedan ha nytta av i skolan.

Men ett är då säkert – om jag köper flygeln fylld med Mozart-kulor, så bjuder jag definitivt inte åt elever eller kolleger. Något måste väl en lärare få köpa helt åt sig själv!?


2 kommentarer

  1. Niklas Wahlström skriver:

    Köp gärna nåt till din rektor också, han blir säkert glad!

    • Marina Lindholm skriver:

      tack för påminnelsen – nu återstår bara det värsta på en resa: att köpa nåt till det omtalade bordet i lärarnas kafferum. Vad sägs om feta, kryddstarka ungerska korvar, söta bullar med massor med russin i eller gulaschsoppa? Det sistnämnda kan det dock vara aningen svårt att transportera hem i flyget.

Kommenteringen är stängd.