Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen

Tredje dagen, dramagruppen

10 maj , 2017, 19.18 Studerande GGs

 

Hej, här är Oona och Linnea från dramagruppen. Den 8 maj 2017 vaknade vi till en solig dag i Aten. Efter morgonmålet delades hela gruppen till drama och filosofi.

Vi i dramagruppen började med en busstur till Akropolis där vår guide berättade för oss av dionysoskulten. Vi besökte Atens första amfiteater och vi satt länge i den gassande solen och lyssnade på guiden medan vi sprayade mer solkräm på våra axlar. Efter den intressanta guideturen gick vi till otroligt vackra områden i Aten som endast invånarna vet om. På de otroligt vackra labyrintliknande gatorna lät guiden oss smaka lite bär och frukter från träden. Oona fick en liten allergisk reaktion av bären men hon överlevde.

Därefter gick vi till agora. Där berättade guiden om olika filosofer och andra personer som påverkade uppkomsten av teater. Vi besökte också där en av de bäst bevarade templen från antiken. Efter att vi besökte parken gick vi till en vacker restaurang uppe på ett tak. När vi hade ätit klart började vi planera vår gatuteater. Vi bestämde att vårt tema skulle vara konflikt. Sedan lottade vi ut två grupper till två olika korta föreställningar. Målet var att göra en kort föreställning utan att publiken visste om att vi gjorde en föreställning. Målet var också att få uppmärksamhet av främmande personer på gatan. Första föreställningen gick ut på att två föräldrar letade efter sitt barn som hade försvunnit. Föräldrarna började skylla på varandra men efter en stund hittade barnet själv föräldrarna. Föreställningen gick bra, eftersom grälet mellan föräldrarna väckte mycket uppmärksamhet. Andra föreställningen gick ut på ett gräl mellan tre stycken vänner som inte kunde bestämma sig för vart de ville gå och äta. Ena av dem var vegan vilket skapade problem för de andra som ville äta kött. Det gick också ganska bra men fick inte lika stor uppmärksamhet som den  första föreställningen. Det var en rolig upplevelse och vi skulle vilja göra det på nytt. Det var inte alls lika pinsamt som vi trodde det skulle vara.

Efter den osynliga teatern åkte vi med metron tillbaka till hotellet och hämtade bikinin och åkte metron och spårvagnen rakt till stranden. Vi hade lite svårigheter och hitta fram och såg väldigt turistiga ut så de lokala människorna hjälpte oss gärna. När vi kom till stranden så njöt vi för fulla muggar av solen och det ljusblåa havet. Det kändes verkligen inte som om vi var på resa med skolan…

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
« apr   jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kommenteringen är stängd.