Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen

På åktur med hundspann

27 feb , 2017, 16.08 Studerande GGs

 

Under veckoslutet var det inte så mycket arrangerat program – det egentliga arbetet kör igång först på måndag – så tiden gick mestadels åt till att hitta till matbutiken och beundra de vackra snöklädda bergen runtomkring.

På söndagen åkte några av oss hundspann. Naturen är så annorlunda än hemma i Finland, så vi bara beundrade och njöt. Under turen med husky-hundarna fick vi en klarare bild av hur omgivningen kring Sisimiut är. Det kan vara svårt att förstå hur ödsligt och tomt det är, men när man viner förbi med en hundspann så förstår man på riktigt att det bara är snötäckta berg och dalar. Det känns som om bergen skulle fortsätta i all evighet.

Vi ”chillade” också med de andra deltagarna och lärde känna varandra och varandras bakgrund ännu bättre. Vi finländare, nästan alla letter samt någon från Grönland satt väldigt länge och spelade kort. Det var den första kvällen som vi verkligen umgicks eftersom de två tidigare kvällarna gick åt till att ta igen jetlag och återhämta sig från alla första upplevelser och intryck. Det var ett par nya deltagare med från de andra länderna men de kom snabbt in i gemenskapen.

Text: Mats Lehto och Valter Mårtenson
Foto: Valter Mårtenson och Marina Lindholm

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kommenteringen är stängd.