Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Digital generalrepetition

17 apr , 2016, 09.17 Studerande GGs

 

Onsdagen den sjätte april var det dags för det nationella försöksprovet inför höstens studentskrivningar i geografi, tyska och filosofi. I höst kommer dessa ämnen att skrivas elektroniskt för första gången och därför ordnades ett försöksprov för att se hur allt fungerar. Själv skrev jag försöksprovet i filosofi.

 

Jag var inte nervös inför provet och tyckte inte det kändes så annorlunda att skriva provet, även om uppsättningen var som en riktig studentskrivning. Systemet var mycket likt ett vanligt abittiprov*, så det kändes bekant. Vi som skrev filosofi var där främst för att se hur systemet fungerar och se hur provet kan se ut, så vi var inte speciellt förberedda inför själva provet, men allt gick ändå bra.

IMG_0777-1

Det elektroniska provet var uppbyggt på ett helt annat sätt jämfört med tidigare pappersprov, och de 20-30 poäng värda uppgifterna förvånade åtminstone mig…  Vi är vana vid 6 poäng / uppgift så det var en ganska stor förändring. Det fanns också material, till exempel videoklipp och citat, som tillhörde uppgifterna. Enligt min uppfattning var alla tre proven i geografi, tyska och filosofi uppbyggda på väldigt olika sätt, men alla prov hade ändå många nya förändringar och en helt annan struktur jämfört med tidigare.

 

Det är omöjligt att veta exakt hur höstens riktiga prov kommer se ut, men jag känner mig nu mer förberedd efter att ha sett hur ett elektroniskt prov kan se ut. Om provet nästa höst skulle ha sett ut så här och inget försöksprov hade ordnats, skulle jag nog ha suttit där väldigt förvånad och känt mig oförberedd. Det var givande att skriva provet och se hur allt gick till, speciellt nu när det inte var på riktigt. Provet var en bra förberedelse inför hösten!

 

Text: Ina Degerlund

Foto: Henrik Nyman

* Abitti är Studentexamensnämndens system för elektroniska kursprov.

Läs mer och se bilder på skolans webbplats.

Kalender

april 2016
M T O T F L S
« mar   maj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kommenteringen är stängd.