Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Stress under studentskrivningar

31 okt , 2013, 06.38 Holm Linnea

 

Stress, 24/7 skola, mycket läsande, provvecka, hobbyer och att balansera sin fritid. Så mycket att tänka på under studentskrivningarna. Så mycket att läsa och så borde man hitta tid för sig själv. Man måste anstränga sig extra mycket, balansera provveckan med studentskrivningar och fritid. Planera sitt läsande och verkligen hålla planeringen, låter besvärligt (tro mig, det är det). Tungt att vara ABI!

MEN

Genom att satsa och kämpa under lektionerna på första och andra året och göra sina läxor ordentligt undviker man mycket stress. När man läser till studentprov så blir det mer som repetition, det borde kännas bekant (vilket inte hände för mig = extremt tungt). Stress är inte så illa. Lite stress ska man ha. Stress får oss att göra saker. Ifall det känns omöjligt, ta en paus.

När studentskrivningarna inte är ännu aktuella, kan det kännas lite betydelselöst, ”jag gör det sen”. Det är ofta man vill skjuta upp läsandet. ”Jag hinner nog” – typiskt mig och många andra, man blir lätt efter och så har man mycket att göra. Lätt att undvika genom att göra läxor direkt. Då hittar man tid för hobbyer och fritid. Det finns lärare och övrig personal som stöder alla elever 100 %, det är bara att veta vem man ska fråga.

Det jag (och många andra också) ångrar, är att man inte gjorde sina läxor ordentligt eller att man inte följde med på lektionerna. Lägg bort telefonen, lyssna på läraren och gör det lätt för dig själv inför studentskrivningarna eller varför inte redan provveckan.

Den där känslan efter att du har skrivit ett prov. Den där känslan när du har lyckats i ditt prov. Man har bara lust att springa ett maraton! Det blir tungt, nej, det är tungt, men 100% värt det!

Tips inför provveckan eller varför inte också studentskrivningarna.

 

 

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
« sep   Nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kommenteringen är stängd.