Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Ngangao

4 jan , 2012, 10.13 Niklas Wahlström

 

Om det är vackert väder idag kan man se toppen av Kilimanjaro från toppen av Ngangao i Wundanuy. Det tar ändå några dagar innan våra elever som åkte på exkursion till Kenya kommit fram till Taita Hills och har en möjlighet att gå genom regnskogen ända upp på toppen av berget för att kolla utsikten.

Det är inte utan vemod jag följer med årets exkursion. Jag var med på premiären för två år sedan, och har nog varit kenyafrälst sedan dess. Nu undrar jag vilka som skall inkvarteras i ”mitt” rum på den förra missionsstationen Hebron i Wundanuy som numera verkar som forskningsstation, upprätthållen av Helsingfors universitet, vår samarbetspartner i projektet. Och jag undrar om kvinnorna som motvilligt lät sig fotograferas vid grönsaksståndet läggs den dammiga vägen in till byn står kvar vid sitt rangliga stånd. Jag undrar om regnet igen skall stå som spön i backen och förvandla gatorna och stigarna till lervälling och rinnande bäckar i djupt orange.

De glada eleverna i Canon Kituri High School, vår vänskola sedan två år, gjorde ett djupt intryck på mig och dem som var med då. En del av oss håller fortfarande kontakt med de vänner vi fick på det besöket. Trots de spartanska förhållandena var glädjen på internatskolan stor. Aldrig har jag sett ungdomar som varit så glada, tacksamma och motiverade för att gå i skola!

Jag inväntar nu dagligen nyheter av dem som åkte iväg. Jag hoppas vädret är vackert när de bestiger Ngangao. Själv hade vi otur med en rätt molnig himmel, mrn utsikten var fin ändå!

Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kommenteringen är stängd.