Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

24. Il finale; la premiere

23 Dec , 2011, 21.16 Niklas Wahlström

 

Höstterminen 2011 avslutas för undertecknads del i glada och positiva tecken. Filmen ”Vår värdegrund” som vi med spänning väntat på blev en positiv överraskning både för oss som stod bakom planeringen och för ungdomarna som förverkligade vår idé. Tanken, att ungdomarna skulle ges möjlighet uttrycka sig med egna ord, resulterade i en sympatisk filmsnutt som av en av deltagarna karaktäriserades som äkta och ”inte alltför seriös”.

Filmen förmedlar den gemytliga stämning som jag själv upplevt på skolan hela hösten. Den stämningen har skapats av våra trevliga lärare och våra ytterst sympatiska studerande. Mer än tidigare har jag upplevt att vi uppnått den goda anda som vi satt som mål att råda på skolan. Logga in på www.edu.grankulla.fi/gymnasiet för att se filmen.

Studieresor till konferenser och skolor speciellt i utlandet har gett mig och lärare idéer för skolans utveckling. Vi har just blivit färdiga med en vidareutveckling av skolans profil och jag ser med iver fram emot de försök till vidareutveckling av skolans verksamhet och pedagogik som väntar på våren. I vår strävan att vara en skola som inte bara följer med sin tid, utan som går i täten för utvecklingen, hoppas jag att de försöken bär frukt som kommer våra nuvarande och blivande studerande till stor nytta.

Men efter en höst med mycket, om än givande, arbete skall det kännas skönt med en andningspaus för en var. Jag ser fram emot ett långt jullov då jag lovat mig själv att bara ta det ledigt. Jag hoppas våra studerande och lärare kan lova sig själva detsamma.

Med önskan om  en riktigt god jul till alla våra läsare!

 

Kommenteringen är stängd.