Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

19. Mutor, i julens tecken

19 Dec , 2011, 06.17 Niklas Wahlström

 

Förra veckan missade en av våra lärare den alltid så viktiga periodkonferensen. ”Glömde” påstod hon, och försökte ännu med att ”hon skämdes”. Jag skall inte avslöja vilken lärare det gäller, men som ett litet tips kan jag säga att hon är musiklärare och brukar skriva här på bloggen.

Sen kommer hon alltså med mutor, en jul-CD, för att jag skall glömma och förlåta. Men hon förstår inte att Bublé är populär bland medelålders kvinnor, inte medelålders män. Johnny Cash eller Dwight Yaokam hade passat bättre för att få en garvad och stickig gubbe i julstämning.

Så nästa gång det behöver mutas, här kommer en lista med tips på passliga presenter:

1. Svarta strumpor, storlek 42.

2. Tygboxers, storlek M.

3. Senaste romanen av John Irving.

4. En stor bit getost.

5. Ett presentkort till en massör.

6. Yukata.

7. 1/2 års prenumeration på Auto und Bild.

8. Figursåg.

9. En papperskasse full av gammaldags glödlampor med olika styrkor (just de där som inte får säljas längre).

10. Tio drag till kastspöt.

2 kommentarer

  1. Mussaläraren skriver:

    min kupp – att få bort chefens fördomar mot fagra kanadensare och vidga hans musiksmak – var ett gott försök, men tydligen gick det inte så lätt som jag trodde. Hur ska man få karlar att förstå att Bublé är den nya Frank Sinatra? Åååh, Bublé är en fröjd för örat! Och för ögat också, men det talar vi tyst om!

    Men jag struntar i önskelistan och testar om det i fortsättningen räcker med en cd för att alltid muta sig fri från långa konferenser – jag prövar bara med andra musikstilar. I period 4 ger jag en cd med något svenskt dansbands ”Kramgoa låtar volym 30” och period 5 kvitterar jag t.ex. med den finska manskören Huutajat. Det måste väl ändå bita på en medelåders finsk karl!

  2. Tuppen skriver:

    Mussaläraren: Det låter som om du lever farligt och leker med elden! ”Dumhet går före fall” hittar du kanske inte i citatboken, men är ord som du bör grunna på!

Kommenteringen är stängd.