Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Integrering mellan ämnen

15 sep , 2011, 13.15 Marina Lindholm

 

I mån av möjlighet försöker lärarna idka samarbete över ämnesgränserna. När jag i början av terminen övervakade abiturienternas finskalektion fördrev jag tiden med att försöka fundera ut vilka sånger jag kan som eventuellt tangerar andra ämnen. Jag drog till med ”första bästa”:

Modersmål Modersmål och fädersland, finska Päivänsäde ja Menninkäinen, engelska Love me tender, tyska Ein bisschen frieden, ryska Kalinka, franska Hymne á l’ amour. Men eftersom jag inte kan någon franska alls, så måste jag väl hålla mig till Nävertak i Paris (läs den rubriken baklänges, tack…) av Sås och Kopp eller Ranskalaiset korot.

I biologi Okända djur,  geografi Thunder and lightning, religion Härlig är jorden, psykologi They are coming to take you away, haha (men den heter nåt annat på riktigt!),  historia Finlands historia (jösses, tredje sången av Sås och Kopp),  bildkonst Jag ska måla hela världen, lilla mamma, gymnastik Lunka på och hälsokunskap Krakel spektakel, kusin Vitamin eller Rehab.

Men sen stod det helt stilla på kemi och matematik. Kanske man på mattan kan sjunga 1,2,3,4,alla byxor äro dyra?

Min fantasi var ovanligt dålig, men jag skyller på att det var den första lektionen på dagen och den tiden på dygnet fungerar min hjärna mer än långsamt. Har ni bättre förslag så får ni höra av er. Eller gläd någon annan och sjung sångerna!

Kalender

september 2011
M T O T F L S
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

2 kommentarer

  1. jassen skriver:

    Integrera matte och engelska och så sjunger ni The Twelve Days of Christmas:

    ”On the first day of Christmas,
    my true love sent to me
    A partridge in a pear tree.

    On the second day of Christmas,
    my true love sent to me
    Two turtle doves,
    And a partridge in a pear tree.

    On the third day of Christmas, …

    (UNDERBAR sång, BTW!)

    Den passar bra, det blir ju jul snart och dags att börja öva julsånger, n’est pas?

    • Marina Lindholm skriver:

      Nå, den idén köper jag direkt! Och i stället för att sjunga tolv verser i rad, så delar jag upp sången så att den sjungs i tre delar. Julfestens musikprogram fixat med en enda sång. Mera sådant! Jag har förresten en underbar inspelning där den sjungs på en irländsk pub, med lite klirr och ”cheers” i bakgrunden. Men kanske vi inte skall vara så autentiska på skolans julfest? Kan hända jag i så fall skulle vara utan jobb efter jul…

Kommenteringen är stängd.