Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Klara, färdiga…gå!

15 aug , 2011, 16.01 Marina Lindholm

 

Så är då sommarlovet slut och lärarna samlades till konferens idag. Dagen inleddes med en gemensam samling för lärare från alla tre skolstadier; Granhult, Hagelstam och GGs.  Gården utanför Nya Paviljongen i Grankulla fylldes med utvilade, fräscha kolleger och av tjattret att döma så var det många glada återseenden.  En fördel med att jobba i en liten stad är att man kan ordna gemensamma samlingar, utan att de blir för stora.

Sedan blev det planering för hela slanten med det egna kollegiet.Vi diskuterade praktiska och konkreta saker men också vårt tema ”Uppvind” : hur vi kan få elever som svarar på skolans krav och lärare som svarar på elevernas krav. Hur vi skall känna stolthet för det jobb elever, lärare och ledningen gör, för glädjen att vinna ger positiv drivkraft framåt. Och arbetsglädjen, ja, den ger lyft!

Rektorn är på kurs långt, långt borta, men likt påskharen som ibland besöker vårt lärarrum, hade han lämnat ett brev med en hälsning åt oss. Brevet skulle öppnas och läsas högt just när vi kommit fram till ”Uppvindspunkten” på föredragningslistan.

Fint att han tänker på oss även när han får vara ute i stor världen. Kanske han kommer ihåg oss också när han går förbi godispåsarna på flygfältet – ja, se påskharen brukar ju alltid lämna något gott på köksbordet (undrar just om den här vinken var tillräckligt klar eller borde jag säga det ännu tydligare…?)

Ja, sen hann vi förstås också med skolfotografering av lärarna. Det är faktiskt ingen tokig idé att ta lärarfotot den första dagen. Alla är på plats och dessutom ser vi ännu relativt fräscha ut!  I oktober-november börjar åtminstone jag känna mig lite blek och hålögd och det beror inte enbart på att det är Halloween-tider. Tack vare ett litet duggregn hade vi alla så bråttom tillbaka inomhus att vi lydde fotografens order ovanligt snabbt och snällt.

Men nu tror vi att det är sommar och sol som gäller, åtminstone ett par veckor till och så sätter vi igång imorgon. Det skall bli roligt med vardag och rutiner igen!

Kalender

augusti 2011
M T O T F L S
« jun   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

5 kommentarer

  1. Niklas Wahlström skriver:

    Vinken noterad här på andra sidan Atlanten. För förbryllade läsare vill jag poängtera att det inte är jag som är den omnämnda påskharen. Men en (liten!) påse karameller skall det bli!

    • Marina Lindholm skriver:

      låter bra, tack! Om du inte hittar lämpliga godispåsar duger det också med någotslags pannkakor och lönnsirap 🙂

  2. Ruben Frizt skriver:

    Godis gör en fet! Fetma och övervikt är stora problem i Finland. AJJABAJJA!

    • Marina Lindholm skriver:

      äsch – något roligt måste väl en medelålders, medelmullig tant ha! Och en chokladbit till kaffet o ett glas rödvin i bland – det lär vara bra för hjärtat. Skål på den saken! Jag går på en extra jumppatimme sen istället 😉

Kommenteringen är stängd.