Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Det drar ihop sig till sommarlov!

19 maj , 2011, 10.31 Niklas Wahlström

 

Det är torsdag eftermiddag och läsårets sista provvecka börjar imorgon. Den sista reguljära lektionen för detta läsår närmar sig sitt slut. Ännu återstår sju provdagar och efterföljande provutdelningar och en elevkårsdag. Men vi har nått en viss milstolpe i alla fall. Undrar om våra ungdomar är medvetna om den?

Smyger mig därför in ett av rummen och hör mig för. Ungdomarna jobbar flitigt med texter och allt verkar i sin ordning. Ingen spänning som jag kan lägga märke till ligger i luften så jag hör mig försiktig för om det är något speciellt med just den här dagen och den här lektionen. Skenet bedrar: Läraren och samtliga studerande är väl medvetna om att lektionens status som den sista för iår. Ungdomarna intygar enhälligt och ogenerat att det skall bli SKÖNT! med terminsslut och sommarlov. Läraren ensam tycker att det är vemodigt att skiljas. Ungdomarna undrar om jag hade velat ha ett annat svar. Jag svarade att det är helt i sin ordning och precis så det borde vara. Ett långt läsår och hårt arbete tar med rätta ut sitt och sommarlov och ledighet kommer väl till pass, också för lärare. Efter att tonerna från Vår blomstertid tonat ut om dryga två veckor tyckerna nog också lärarna så.

Medan jag skrivit det här och skött ett antal andra ärenden vid sidan har lektionen slutat, ungdomarna och lärarna gått hem och tystnaden sänkt sig över byggnaden. Jag känner en försmak av hur det skall bli i juni. Hur det känns? Det får ni gissa!

Kommenteringen är stängd.