Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

8. Nytt jobb?

8 Dec , 2011, 07.42 Marina Lindholm

 

I dessa tider viker presidentkandidaterna ut sina kalendrar och tidtabeller i tidningarna. Jag kan ju inte vara sämre:

6.35 väckning

8.10-9.30 musik i gymnasiet

9.45-11 musik i gymnasiet. Men hela skolan borde lyssna på Christoph Treier som föreläser om social kompetens. När jag fått in mina studerande i salen tänker jag smita iväg till lågstadiet för att dra en sång övning för hela skolan . Men se, föreläsningen är inställd – vad gör jag nu? Borde vara både i lågstadiet o gymnasiet samtidigt…

11.15-12 veckans enda håltimme. Jag är i gymnasiet för att dra en övning med den kommande Lucian ooch hennes tärnor.

12.15-13 tillbaka igen i lågstadiet för musik med femmorna. Men dem sköter kollegan för att jag skall kunna öva med julfestorkestern. Möts troligtvis av några ostämda violiner, cellon, en kontrabas och tre flöjter. Giv mig styrka och ett gott gehör så att jag får instrumenten stämda.

13.15-14 musik med femmorna

14-14.45 musik med sexorna. Jag övar musikdelen till julskådespelet. Sång till Nu står jul vid snöig port, linedance till Traktor Alban, nynnande till Pink Panther Theme och dans till Vesivehmaan jenkka. Jag drar dansövningar – må eleverna få styrka!

16 – mat på bordet (den som påstår att nudlar inte är husmanskost är inte min vän), söner till och från fotisträningar och orkesterövningar, rättar 20 prov och lika många recensioner, fixar musik till morgondagens polonäs, planerar julfestprogrammet, skriver lite bloggtexter.

23.45 date med John Blund

Kanske jag borde söka presidentjobbet? Jag kunde nog vänja mig vid att ha chaufför och hushållerska också!

Kommenteringen är stängd.