Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

22. Festdags

22 Dec , 2011, 14.51 Marina Lindholm

 

 

Idag var det då äntligen dags för höstterminens avslutning i gymnasiet. Vi började morgonen med stämningsfull julkyrka i Grankulla kyrka. Kör och instrumentalister från de egna leden medverkade, och som synes av bilden hade vi också några vise män med oss. Men de var den här gången ganska tystlåtna.

När vi kom till skolan bjöds det på julgröt. Ja, så har det i alla fall berättats åt mig – när andra slevar i sig gröten så springer en musiklärare omkring och fixar det sista inför själva festen, så någon julgröt har jag aldrig ätit. Kompenserar det med att äta en extra ask gröna kulor i stället. Tack till den vänliga själ som fixade kvällens sockerfylla åt mig!

Själva julfestprogrammet var i år upplagt som en julkalender och under varje lucka fanns det t.ex. ett musiknummer, en allsång eller en tävling. Lärarna bjöd också på ett nummer och till sist dansade vi polonäs. Efter festen var alla abiturienter inbjudna till lärarrummet på kaffe och lite mingel.

Två minuter efter det att festen var slut tog man ner den enorma julgran som fanns i festsalen. Och jag såg min chans – bad eleverna såga av toppen, tryckte in den i bilen och bar in den i vårt vardagsrum.

Efter några sekunders klentroget stirrande tyckte sonen att den ser ”en aning uppnosig ut” . Jag väljer att kalla den ”personlig” och hoppas att min far (som börjar leta efter den perfekta granen i juni varje år) inte ser den.

 

 

Kommenteringen är stängd.