Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Besök i GGs

Erasmus+ i GGs, andra dagen

3 jan , 2017, 09.43 Studerande GGs

 

Idag var den andra dagen av projektet här i Finland. Vi fick lära känna varandra bättre och vi började dagen med att dansa olika traditionella danser från Skottland och Finland. Efter danserna fick vi höra resten av presentationerna från Wales, Skottland och Finland.

Vår workshop under veckan kommer vara att producera en kortfilm om en av minoriteterna. Grupperna som gjorts är blandade så man lär sig mycket om en ny minoritet under projektet. Filmen skall bland annat bestå av fakta om minoritetens kultur och historia. I filmen skall man också lägga till en traditionell sång som alla i gruppen skall sjunga, också de som aldrig talat språket. Den största delen av dagen i skolan gick åt till att planera filmen så noggrant som möjligt så att man sedan kan börja filma klippen för filmen på onsdagen då vi har det andra passet med workshops.

Vi hade några timmar fritid mellan skolan och kvällsprogrammet på Villa Frosterus. På programmet för kvällen fanns bastubadande och en lätt middag som bestod av grillad korv och potatissallad. Senare serverades också glögg och pepparkakor. När vi kom fram till Villa Frosterus på Sököudd, fick pojkarna genast börja med bastubadandet för att alla skulle hinna. Vi flickor satt igång med att grilla korv och äta middag. Då pojkarna var färdiga i bastun bytte rollerna och vi flickor fick gå i bastu.

 Efter kvällens program var det dags att sova för att man skulle orka bättre med nästa dagens program.

Linnea Karsten & Alexandra Hamberg

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
« Dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kommenteringen är stängd.