Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Bokhög

30 sep , 2014, 15.35 antonialindqvist

 

WP_20140820_002 (800x590)

 

Ska jag kanske börja med statsvetenskap, psykologi eller socialt arbete? frågade jag mig. Det kändes lite som att i smyg kika in ett julklappspaket och gissa sig fram till vad där finns när jag läste förorden och innehållsförteckningarna.  Här sitter jag nu med en hög inträdeslitteratur och är lika pirrig som på dan före dan! Man känner, klämmer och tror man vet vad där finns. Ibland har man rätt och ibland överraskas man över nissarnas påhittighet och inser att det är något helt annat än man tänkt sig. Ibland är det rätt och ibland är det helt fel alldeles oberoende av om man visste hur omslaget såg ut eller inte. I båda fallen har man ändå lärt sig något mer om sig själv. En bekantskap med inträdeslitteratur kan bekräfta att man hittat sin väg eller få en att stanna upp och utforska fler vägar.

Men nej, jag har inte beställt boklådan för att börja läsa till inträdesprov, men jag erkänner att jag blir så intresserad och redan har googlat grundkurser i olika ämnen vid öppna universitet. Hur bra skulle det inte vara att som studiehandledare ha läst lite fler ämnen och inte bara om dem? ”Vill du aldrig sluta skolan?” frågar barnet hemma och mitt svar är att jag alltid vill lära mig mer. Jag börjar med att låna hem böckerna i tur och ordning över natten för på dagen ska böckerna finnas till för våra studerande.

Det där med nattlån får studerandena lära sig först sen när de är där vid universiteten. Vi fokuserar i stället bl.a. på att utveckla studiefärdigheterna i vår satsning på högskoleförberedelser*. Den här bokhögen som jag ivrigt bekantar mig med just nu är också en del av det.

Jag berättar mer efterhand. Följ med!

*Vårt tyngdpunktsområde Högskoleförberedelser omfattar bl.a. kursen Redo för högskolan!, utvecklandet av en handledningsmodell för självständiga studier i samarbete med en graduskribent vid Helsingfors universitet och Tibble gymnasium (som samarbetar med Stockholms universitet).

 

Kalender

september 2014
M T O T F L S
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kommenteringen är stängd.