Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Sommarläsning

1 aug , 2014, 09.32 antonialindqvist

 

WP_20140620_005 (2)

Sommar och semester. Perfekt tid för läsning och att ta sig an högen böcker-jag-ska-läsa-när-jag hinner. Förutom skönlitteratur, fakta och dagstidningar  finns det tid för annat också: Jag slukar kokböcker, gräver i trädgårdstidningar, trasslar in mig i handarbetstidningar och fastnar i trådar om allt och ingenting på nätet. Den senaste månaden har jag vid sidan om allt annat koncenterarat mig på en speciell texttyp nämligen listor. Inte vilka listor som helst utan antagningslistor till olika utbildningar. De har kommit i olika takt och väntan har varit som en spännande följetong med oregelbunden utgivning. När en ny dykt upp har jag lämnat allt och försjunkit i listan. Det har varit en speciell stund fylld med spänning. Jag har skickat mentala high fives och hurraarop, men jag har också blivit tyst och tänkt äsch, nej och skickat ge-inte-upp-tankar när listan inte ser ut som jag vet många ungdomar hade hoppats på.  

Som studiehandledare i gymnasiet har jag ingen uppföljningsskyldighet men informationen om de antagna är ur mitt perspektiv intressant (fast också många listor förblir olästa eftersom de inte publiceras för att inte tala om alla som söker sig utomlands). Den ger åt mig en mer konkret bild av hur hård kampen om studieplatserna verkligen är och fungerar som prolog inför statistiken om ansökningar och antagningar. Den djupdykningen och reflektionen sparar jag tills jag landat på jobbet efter semestern.

Om det och mycket mer får du läsa efterhand! Ur min läslust väcktes en skriviver så jag börjar blogga i rollen som studiehandledare här på skolans blogg. Jag bloggar om smått och stort som händer i GGs. Det blir vardagsreflektioner och stjärnögonblick men också funderingar om annat allmänt och aktuellt som händer i skolvärlden.

Antonia

Kalender

augusti 2014
M T O T F L S
« maj   sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kommenteringen är stängd.