Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Uppdrag klimat – fredag

13 okt , 2013, 19.37 Monica Granholm

 

Fredagen fick en något tidigare start än de föregående dagarna, då färden mot Mörtsjön påbörjades redan kl 8. Innan dess skulle vi hinna packa våra väskor och checka ut från hotellet. Morgonen var frisk och kylig. Vi vandrade mot bussen i ändamålsenlig utrustning – som för vissa innebar converse och tröja, för andra handskar, ute-byxor och gummistövlar.

 
Framme vid Mörtsjön presenterades vi för de svenska naturvetarna vid Tibble gymnasium och delades in i grupper. Vi utförde mätningar enligt Thomas instruktioner och identifierade bland annat insjöarter och mätte sjöns pH-värde.

 

Något stelfrusna tog vi ännu vattenprover och åkte sedan tillbaka till skolan på lunch. Efter maten inleddes intensiv ”mikroskopering” – vattenproverna undersöktes noggrant och mikrober identifierades med hjälp av artbok. Med hjälp av den identifierade artfloran bestämdes sedan insjötypen. Thomas avslutade lektionen och vi tackade för besöket, i hopp om en ny träff på våren.

 
Fritiden som följde spenderades på diverse sätt – en del gick till hotellet och tog det lugnt, andra shoppade till sista minuten i Täbys egen galleria och någon åkte på egna äventyr in till Stockholm centrum för att återvända med andan i halsen.

 

Färden till flygfältet gick smidigt och väl framme påbörjades ett ihärdigt tax-free-shoppande – det gällde ju att bli av med de sista kronorna. Flyget landade galant på Helsingfors-Vanda flygfält och efter att alla tagit sitt pick och pack utbyttes avskedsfraser och de trötta eleverna och måhända ännu tröttare lärarna tyckte det var skönt att få komma hem och sova i egen säng.

 

Jenni Hedström

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
« sep   Nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kommenteringen är stängd.