Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Studentdimission med stil

2 jun , 2013, 19.16 Holm Linnea

 

Första dagen in på juni månad sitter vi och firar de nya studenterna våren 2013. Halv elva börjar programmet med live musik av en elevgrupp som spelar ’Aamu Lakeuksilla’ av A. Tikanmäki. Efter den vackra låten ska Niklas, vår rektor, hålla ett tal. I sitt tal tar han upp skolans mål, utbyteseleverna Arturo och Felix, varierande sätt att avlägga kurser och avslutar talet med orden ”vid sidan av ett gott arbete, en god anda och en vilja bland både studerande och lärare att lära sig bidrar denna trygghet i skolan till den stolthet jag och lärarna känner för vår skola. Den stoltheten är också ett av målen i skolan projekt Uppvind.”

                Direkt efter spelar deltagare i Skolmusik 2013 en låt med namnet Undantag och sedan ska stipendierna delas ut, till och med 110 stipendier och diplom väntar på att bli utdelade. Efter många applåder uppträder elever med sången, ”Hallelujah I just love him so” av R.Charles. Efter det började utdelningen av betyg och studentmössor.

En efter en gick eleverna upp och tog emot sina betyg och sina mössor.

En efter en hade studenterna betyg i sina händer och en vit mössa i handen. Alla studenter tillsammans sänkte mössan på huvudet och många bilder togs av kompisar, föräldrar och bekanta. Hallen fylldes med sång och glädje när studentsången sjöngs.

                Till dimissionen hör ännu ett tal som läses upp av en student som följer varje klass tacktal till sina egen grupphandledare med minnen och presenter. Varierande presenter gavs beroende på läraren, presenter från golfbollar till maraton och presentkort delades ut. Dimissionen avslutades med ”Den blomstertid nu kommer” och ett kort tal av rektorn.

                Eleverna skulle samlas i sina klassrum för betygsutdelning samt utdelning av årsboken. Efter detta bars studenterna ut av elever i årskurs 11 och eleverna fick börja sina sommarlov.

Bloggarna gratulerar alla studenter samt elever som fått stipendium eller diplom! Vi tackar för detta läsår och önskar en trevlig och minnesrik sommar!

Kalender

juni 2013
M T O T F L S
« maj   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kommenteringen är stängd.