Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Temaeftermiddag med Unicef, bullar och saft

13 Nov , 2012, 22.16 Holm Linnea

 

På torsdagen den 8 november besökte Maria Bondestam skolan som representant för Unicef. Än en gång så presenterade hon hur många barn har det i fattiga länder. Än en gång lyckades hon fånga vår uppmärksamhet.

Hon har bott i många länder och där började hennes intresse för hur människor bor, hurudana verkligheter de har och därmed insåg hon att det borde bli mer jämlikt. Hon har specialiserat sig på tropisk medicin vilket gav en bas till utbildningen, men egentligen behöver man inte en viss utbildning, utan Unicef utbildar. Det finns många ekonomer, jurister, media och sjuksköterskor som jobbar för Unicef. Om man själv blir intresserad så är det bara att kontakta organisationen och meddela dem att man vill vara med och påverka. På detta vis fick Maria Bondestam jobbet på Unicef .

Efter föreläsningen erbjöd skolans elevkårsstyrelse bullar och saft.

Vad ska man göra för att hjälpa?

”Man kan donera pengar till Unicef, och skolan har ju också dagsverket och sådana jippon där man samlar in pengar, men kanske ännu viktigare är att man respekterar varandra. Att man är hygglig, det är inte desto svårare. Gör man redan det att då man ser att någon alltid går ensam till maten, så tar man den människan med, och att man inte fryser ut. Redan allt sådant är ett sätt att respektera. För alla blir ju ledsna om man blir ensam, det börjar där. Att respektera allas rätt att bli sedda och att bli hörda. Det är riktigt enkelt, men det är en stor sak när man gör det. Ju äldre man blir desto mer kan man göra, men i er ålder så är det det bästa man kan göra.” – Maria Bondestam

Kalender

november 2012
M T O T F L S
« okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kommenteringen är stängd.