Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Dag 4: Sjukt knä och sevärdheter i Krakow

30 apr , 2012, 23.42 Marina Lindholm

 

Idag var det en aning jobbigt att lyssna på guiden, dels p.g.a trafikbullret och dels för att jag led av ett värkande knä. Den första kvällen i Krakow spelade vi nämligen fotboll i en park och plötsligt gick mitt knä ur led. Det blev ambulansfärd till sjukhuset, och smärtstillande dropp, men under resan till sjukhuset gick knät tillbaka på plats igen! Kryckor var omöjliga att få tag på, så igår gick jag stödd på en promenadkäpp som hittades bland överblivna saker på hotellet, idag försöker jag klara mig utan käpp. Knät värker men jag kan gå och har kunnat ta del av allt program.

Dagen började alltså först med en promenad genom stan. Krakow är en vacker stad med ett stort torg, gamla byggander, kyrkor och slottet Wawel. (text: Anselm Valtonen)

Från slottet åkte vi till judiska muséet som finns i de judiska kvarteren. Muséet hade fina foton som anknöt till judarnas historia och nutid i Krakow, och vi hade stora förväntningar, men eftersom muséets guide talade polska och vår egen guide översatte allt till svenska så blev det en utdragen  rundtur, som det var lite svårt att orka koncentrera sig på.

Efter museibesöket åt vi på olika restauranger. Vårt gäng råkade ut för lite dålig service, maten var synnerligen intressant och servitören fällde sås på mina skor, men trots det hade vi roligt och skrattanfallen avlöste varandra. Sedan satte vi oss i bussen och startade den 5 timmar långa färden mot Warszawa. (text: Anton Joutsi).

Foton: Max Kiiski och Emil Höckerstedt

 

Kalender

april 2012
M T O T F L S
« mar   maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kommenteringen är stängd.