Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

En stupad karl och en glad skola – vad hände på lärarmötet?

27 mar , 2012, 19.48 Marina Lindholm

 

Det var igen dags för lärarmöte, och den här gången var det dessutom ett långt sådant som skrivits in på schemat. Det heter att omväxling förnöjer, så mötet hölls på Petra (medborgarinstitutets högborg) och dit promenerade lärarna i glatt samspråk och på gott humör.

Men genast när programmet började plockade några lärare fram en bössa och andra tillhyggen och…

plötsligt låg en manlig kollega på golvet bakom talarstolen!

Efter diverse andra incidenter fortsatte vi sedan lärarmötet som om ingenting hänt, och dagens gäst, Staffan Kurtén, fick oss att diskutera gruppdynamik och ledarskap. Dessutom hann vi också fundera på kollegiets och skolans styrkor och eventuella svagheter; vad är vi bra på, vad kunde vi göra ännu bättre? Hur kan vi fortsätta att jobba för att vara en glad skola, med lärare som jobbar för samma mål enligt gemensamt överenskomna principer?

Och hur gick det då med den nermejade läraren? Nå, han repade sig förvånansvärt snabbt eftersom bössan var ”heimlaga” och tillverkad under promenaden. Före mötet skulle lärarna nämligen gå gruppvis till olika platser som anknöt sig till Grankullas historia, ta reda på vissa uppgifter och fakta och sedan berätta om eller dramatisera detta för de andra kollegerna. Och läraren, ja han föreställde arkitekten Vilho Penttilä som under inbördeskriget 1918 misstänktes för att gömma vapen och sköts till döds med åtta skott i Grankulla. 

Säga vad man vill, men inte är det direkt tråkigt på våra lärarmöten i alla fall.

 

Kalender

mars 2012
M T O T F L S
« feb   apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kommenteringen är stängd.