Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Kursmässa

15 feb , 2012, 21.08 Cindy Sukapää

 

Idag var det sista dagen för eleverna att välja sina kurser för nästa år. Man måste som tur inte veta precis vilka alla kurser man vill ha eller vad man vill skriva i studenten – först trodde jag nämligen att jag måste  veta vad jag skall skriva i studentexamen och vad jag skall göra efter gymnasiet och då blev jag nog smått stressad!  Men sedan fick jag veta att det här valet också är till för att lärarna skall se vilka kurser som eventuellt blir av nästa år.

Jag är en av de många som inte har en blekaste aning om vad de tänker studera eller jobba med efter gymnasiet. Personligen satsar jag nu på att välja ämnen och kurser som jag är intresserad av och tycker att är roliga och nyttiga.

Senaste vecka höll lärarna en s.k. ”kursmässa” där de kort berättade om kursernas innehåll och varför det vore bra att välja vissa kurser nästa år. Lärarna hade som hjälpmedel bilder och powerpoint-shower. Efter kursmässan blev  jag ganska inspirerad av att börja studera (vilket är ganska ovanligt). Jag ville genast börja tvåan för då skulle jag ha mindre obligatoriska kurser och istället skulle mitt schema vara fullt av ämnen som jag själv valt och vill ha!

En viktig sak man skall tänka på är att om man t.ex. är intresserad av historia så lönar det sig att ta några kurser som kompletterar det ämnet. Om man vill studera historia så är det bra och viktigt att välja några religions- och samhällslära kurser. Så här är bevis på att det inte bara är håltimmar som gäller i gymnasiet, det handlar också om lite knepigare val som gäller ens framtid.

Kalender

februari 2012
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kommenteringen är stängd.