Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

14. Voj video om värdegrunden

14 Dec , 2011, 08.05 Niklas Wahlström

 

I ett samtal med en kollega konstaterade jag idag att jag inte på något sätt laddat upp inför julen. Inga adventsljus har lyst upp mina söndagsmorgnar, inga besök på julgator eller juluppköp i affärerna har fått rum i min kalender. Idag firade vi lucia i ett högst höstligt väder. Först varmt och duggigt, sedan härligt solsken som fick lärarrummet att lysa upp som på en vårdag. Adventsljusstakarna som samtidigt brann i fönstren verkade malplacerade.

Följaktligen har jag en julkalender varken hemma eller på jobbet. Inte heller följer jag den nu traditionella julkalendern i HS, skriven av läsarna till tidningen, än mindre följer jag med Julkalendern på TV. Den enda julkalender jag följt med är den här på vår blogg, och det närmast för att kolla vad våra två andra, ofta lite stolliga skribenter, nu har hittat på. (Jag känner mig aldrig riktigt säker numer med de två damerna bakom pennan!) 

Men härom dagen öppnade sig liksom en lucka i en julkalender på min dator. Det var lika spännande att trycka på symbolen för PLAY som det var att i barndomen öppna en ny lucka i Fribytarnas julkalender.

I min ungdom (Okej, okej, det är jättelänge sen!) när vi var försiktigare i bruket av kraftuttryck tog vi till med ett Voj video för att ge det som följde lite extra tyngd. Voj video vilket mål och voj video vilken tur var uttryck vi tog till när vi blev positivt förvånade och ville sprida samma överraskande effekt till andra.

Efter mycket väntande i snart två månader fick jag alltså härom dagen en första version av filmsnutten vi med ett dussin skolungdomar tidigare i höst spelade in om vår skolas värdegrund. Glatt överraskad tog jag till det gamla uttrycket voj video vilken video! ”Sympatisk. Gemenskap, god anda förmedlas” skrev en av oss vuxna som stod bakom idén. Arbetet med filmen går nu framåt med stormsteg. Innan slutet av veckan har vi med god tur en färdig version av verket. Sedan blir det filmgala med ”skådisarna”. De har hört sig för många gånger om när filmen står klar. Den blir färdig passligt till jul. Hur skall de klara av spänningen som går i bidan på både klappar och premiär?

Kommenteringen är stängd.