Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

7.Svedda änglavingar, får och kameler

7 Dec , 2011, 09.05 Marina Lindholm

 

Efter en skön självständighetsdag är det dags att återgå till vardagen. I gymnasiet rullar den på som vanligt. En ny period har kört igång, men den vill onekligen bli lite stympad med en massa extra tillställningar så här just före jul.

I lågstadiet börjar man snart snubbla över julfestrekvisitan. Vilket fick mej att minnas den jul när änglarollerna i jultablån stod högt i kurs. Plötsligt ville alla flickor vara änglar och dessutom sjunga solo. Och trots att lärarna säger sig vara enväldiga diplomater i sina beslut så kan ni inte ens föreställa er hur lömska, falska och sluga flickorna (jo, också era egna) kan vara när det gäller att få änglaroller. Det var intriger, gråt och tandagnisslan utan like!

Det året sjöng hela skolans änglakör med svedda vingar medan de riktiga änglarna antagligen grät på sin molnkant! Och jag lovade mig själv att följande år kräva att det blir en jultablå med enbart får och kameler!

Jag måste väl tillägga att jag ett år senare saligen hade glömt änglaeländet och alla roller var besatta. Men om det något  år skulle finnas bara djur på scenen så vet ni vad det beror på!

Kommenteringen är stängd.