Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

4. Konsert med Sås och Kopp och Arne Alligator

4 Dec , 2011, 17.23 Marina Lindholm

 

Den här lilla gossen önskar er en glad andra söndag i advent. Han är själv väldigt glad för han fick vara med om en sjudundrande julkonsert på Savoy-teatern idag. På scenen stod Sås och Kopp samt Arne Alligator & Djungeltrumman. Alltså – det kan ju inte bli bättre, va? Med sig hade de dessutom en orkester samt barn från Granhultsskolan som dansade och sjöng så det stod härliga till!

Den lilla gossens moster råkar vara musiklärare, så hon ledde de sjungande barnen och dansade och skuttade själv så att hälften av publiken höll på att bli sjösjuka. Men musiklärar-mostern hade jätteroligt! För henne är dylika stora konserter rena terapin, för då behöver hon inte spela piano eller bekymra sig om själva musiken, utan hon får enbart koncentrera sig på sina sjungande skolbarn och hitta på lite sångstämmor, koreografi och annat tokigt!

Och med jämna mellanrum hördes en liten röst som ropade från publiken: Heeeej moster!!! Och under slutnumret stod åtminstone 50 barn, modell skumsläckare, och dansade framför scenen så att svetten rann. Hurra för finlandssvensk barnmusik!

Musiklärar-moster-Marina var dessutom omringad av idel stiliga karlar, så det var en fröjdefull söndag trots att den gick i arbetets tecken!

Kommenteringen är stängd.