Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Vill ha: personlig assistent!

29 aug , 2011, 18.58 Marina Lindholm

 

Det är roligt att undervisa, men säg det jobb som inte har avigsidor. När terminen börjar räcker det inte att man som lärare har sina böcker med sig och hittar till rätt klassrum, nej, gymnastikredskap, teknisk apparatur för språkundervisningen, laboratorie-grejer – allt skall ställas i ordning efter sommarens städning. I mitt fall – suck och stön – skall alla instrument hitta sina rätta platser.

Före och efter…

Sedan skall musiksalens sladdar och ledningar kopplas och så gäller det att byta strängar på alla gitarrer som gått sönder under sommaren. Ja, och sen skall instrumenten förstås stämmas. Och detta fortgår varje vecka hela läsåret, såväl i gymnasiet som i lågstadiet.

Det är en lycka att ha välutrustade klassrum. Men när det är dags för service skulle det vara skönt med två gitarrer och en ynklig kantele.

Sen ids jag inte ens tänka på att jag också skall packa upp flyttlådorna i Sibelius-Akademins nya didaktiksal i Musikhuset. Samt ordna, fixa och stämma även där varje vecka.

Jag tror jag sätter in en annons i vår stora finlandssvenska tidning.

”Personlig assistent får jobb. Du skall kunna stämma gitarrer, ordna noter, papper, pulpeter och stolar, hålla reda på scheman och kalendrar, koppla sladdar, piuhor och ledningar, reparera söndriga mikrofoner, leta efter elevers borttappade pennor, suddgummin och böcker samt ge mig ett glatt morgonhumör och långt tålamod.”

Undrar just om det skulle bli rusning till tjänsten? Och månne Grankulla stad och Sibelius-Akademin kunde sponsorera en del av lönen?

PS: Borde jag skriva att ”Manlig, vältränad 30-40-plussare har företräde.” Det gäller ju att flytta på många, tunga förstärkare… kanske bäst att jag låter bli – kan hända make och söner skulle sucka mer än vanligt över mig och mina infall 🙂

Kalender

augusti 2011
M T O T F L S
« jun   sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kommenteringen är stängd.