Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Milla

Abiturienter bara en gång

2 maj , 2016, 06.40 Milla Lindevall

 

Studentdimissionen närmar sig, det är nämligen endast 39 dagar kvar. För ett par veckor sedan samlades alla abiturienter och största delen av lärarna på restaurang Töölönranta i Helsingfors för att fira den traditionella lärarmiddagen. Själv var jag med och planerade eventet och kan säga att det definitivt var välplanerat eftersom vi började arrangemangen redan i oktober. Fastän vi satte så mycket tid och energi på eventet så märkte man nog att allt det där ytliga sist och slutligen inte gjorde så stor skillnad. Huvudsaken var nog det underbara sällskapet. Efter tre rätters middag stack en stor del av gänget till en karaokeklubb och sjöng resten av natten.

Under kvällen började många av oss att fundera på hur snabbt året har gått och hur snabbt alla dessa tre år har gått egentligen. Själv har jag bara haft två år med alla pga utbyte, vilket gör det ännu kortare. Jag kan bara konstatera att jag definitivt har haft god tur med mina gymnasieår. För att vara helt ärlig så skulle jag nog vilja uppleva det här året ett par gånger till ännu. Allt skoj gick förbi så snabbt. Ett tips till nästa års abiturienter (och alla andra års abiturienter också): ta del av allting som ordnas för er. Ni kanske tycker att ni har något bättre att göra eller kanske ni inte orkar, men innan ni märker det så är ert abiår slut och då är det väl ja, lite för sent. Ni är abiturienter bara en gång!

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
« apr   jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kommenteringen är stängd.