Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015,Robert

Lucka 22: Historia i gymnasiet jämfört med grundskolan

22 Dec , 2015, 15.32 Robert Johansson

 

Det har varit en intressant början i Gymnasiet Grankulla samskola, åtminstone historian som vi nu har haft paus med sedan åttan i högstadiet. Historian är annorlunda eftersom det är mycket mera läsande och fakta som man ska gå igenom på en kort tidsperiod. Men historian är mer intressant eftersom den är djupare och mer lärorik. Hissan är mycket bredare och ”tyngre” än under högstadietiden. Till provet hade vi 150 sidor att läsa, jämfört med högstadiet då vi hade ca 30 sidor. Timmarna har jag också märkt att de engagerar människor mera än i högstadiet och inlärningsprocessen är bättre.

 

Allt det här tack vare läraren Andy. Han undervisar på timmarna genom att använda humor och förknippa eleverna ”med” i historien genom att dela ut roller så den känns roligare och inte lika tungt att lära sig allting som det står i boken. Många gillar Andys humoristiska men lärorika sätt att undervisa, och jag har själv märkt att elever njuter av att sitta på historielektionen.

 

Vi skrev också provet på dator, vilket var mycket bättre än papper/penna eftersom de långa och deskriptiva essäerna var lättare att skriva. Vi kunde lätt kontrollera var felet var och behövde inte göra fula suddgummistreck. Tack Andy för att du visar att historia kan vara intressant, djupt, humoristiskt och en lärorik upplevelse.

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är historia.

Kommenteringen är stängd.