Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015,Gustav

Lucka 13: Musik ska byggas upp av glädje

13 Dec , 2015, 08.21 Gustav Wiik

 

IMG_0068

 

Hej på er! Gustav här! Jag har nu så småningom gått i Gymnasiet Grankulla samskola i tre år, och jag tänkte berätta om musikmöjligheterna här. Jag håller själv aktivt på med musik på fritiden, så det passar bra att berätta om det för er. Även om jag inte gått alla kurser, så har jag fått ut mycket av inte bara musikundervisningen, utan jag har uppträtt på nästan alla tillställningar skolan ordnat. Även om jag visste mycket innan jag kom om musik och musikinstrument har min kunskap utökats mångfalt. Jag har själv spelat gitarr i över sex år, men ändå lyckades Marina lära mig något nytt på gitarr!

 

Vad betyder musiken för mig då? Musik för mig ger mig lugn och ro, och är ett sätt för mig att uttrycka mig själv och mina känslor. Att få komma till ett ställe där man får uppträda och framföra sin musik, betyder mycket för mig.

 

När jag nu blickar tillbaka på vad jag har fått vara med och deltaga i, så har jag bland annat som sagt fått uppträda med sånger av eget val, sånger av mindre eget val, Darth Vaders dödsmarsch, slå med rör, spela gitarr på scen och nu senast uppträtt på självständighetsdags- och luciafirandena med flera andra musiker. Musiken för oss tillsammans, och sätter stora smil på våra läppar och ofta i publiken också.

 

Allt som allt, har jag haft en störtkul tid, och jag tror inte att musicerandet slutar här inte! Jag skulle kunna sitta här och skriva hur länge som helst, men jag blev sugen på att själv spela gitarr o sjunga nu, så vi hörs en annan gång!

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är musik. Fler bilder från skolans luciauppträdande på skolans webbplats.

IMG_0058

Kommenteringen är stängd.