Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Daniela,GGs-kalendern 2015,Milla

Lucka 7: Högskoledagen

7 Dec , 2015, 06.13 Daniela Bergholm

 

Den 5 november åkte vi alla abiturienter iväg på högskoledagen till Helsingfors. Som besöksalternativ fanns i princip alla svenskspråkiga universitet och högskolor i stan. Själv besökte jag Arcada och Hanken. Jag tycker att dagen var superviktig eftersom vi alla kommer att stå inför ett val väldigt snart. Valet känns enormt. Nästan som då man valde vilket gymnasium man ville till, jag kommer till och med ihåg då jag som Esbobo skulle bestämma vilket högstadium jag skulle till. Det finns så många olika vägar man kan ta studiemässigt och det är nästan lite överväldigande.

 

Det fanns så många utbildningar och skolor att välja mellan då vi ungefär två månader tidigare valde vilka två skolor vi ville besöka under dagen. Jag besökte Arcada och Medicinska fakulteten (Helsingfors Universitet) och mina besök var väldigt lyckade. Jag hade inga större förväntningar på dagen men nu efterhand så tycker jag att det var en viktig dag då vi fick chansen att se vad de är vi har att välja mellan efter gymnasiet och fick bekanta oss lite med hur det kan vara att studera på ett universitet. För många känns valet svårt och många vet inte riktigt vad det är de vill efter gymnasiet och därför tycker jag personligen att Högskoledagen är bra för att kanske reda ut sina tankar om framtiden. Våra två besök under dagen var lyckade men jag vet att det var flera andra som hade små tekniska problem som uppkom under dagen.

Milla och Daniela

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är studiehandledning.

Kommenteringen är stängd.