Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015,Milla

Lucka 3: Religionens betydelse i vardagen

3 Dec , 2015, 17.39 Milla Lindevall

 

Nu när juletiderna börjar närma sig, närmar vi oss också mer religiösa tider, fastän vi kanske inte ens tänker på saken. Majoriteten av ungdomarna i GGs firar jul, påsk och andra kristna högtider, fastän en del av dessa kanske inte ens är kristna. Majoriteten av studerandena i vår skola deltar också i religionstimmarna, resten har då alltså livsåskådning istället.

 

I kurs 2 i religion åkte vi iväg på en liten exkursion till Grankullas metodistkyrka för en tid sedan. Vi lyssnade först på ett par damer som berättade lite om verksamheten och allmänt om kyrkan. Sedan satte vi oss inne i kyrkosalen och lyssnade på djupgående historia om metodistkyrkan i världen.

 

För att vara riktigt ärlig, vet jag inte så mycket om någon annan religion än min egna lutherska religion. Jag tror att många kan relatera till mig också. Jag tycker dock att det är ytterst viktigt att öppna ögonen för andra religioner. Mina egna ögon öppnades då jag var på utbyte i USA. Min egen familj var katolsk. Min vänkrets på ungefär 20 personer innehöll 7 olika religioner, och det var helt okej. Min vänkrets här i Finland är motsatsen.

 

Först nu har jag förstått hur viktiga våra religionstimmar verkligen är och hur viktigt det är att vara medveten om andra religioner än sin egen. Och som sagt, nu när juletiderna är påkommande är det extra viktigt att komma ihåg alla olika religioner.

 

Glad december!

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är religion.

Kommenteringen är stängd.