Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Milla

Våra kära sociala medier

13 okt , 2015, 19.02 Milla Lindevall

 

Jag tror att det kan vara riktigt jobbigt för föräldrar och lärare att förstå varför vi är så beroende av sociala medier. Själv har jag inte riktigt heller svaret på denna fråga, men jag försöker ändå komma till någon smart hypotes. I dagens värld är vi omringade av blixtsnabb teknologi och nya innovationer. Dessa fenomen leder till att vi också måste anpassa vår vardag till omvärlden. Som exempel skulle det inte ens vara möjligt att gå i skola i Finland idag utan att kunna använda en dator, detta är något som dock inte är ett problem eftersom så gott som alla ungdomar här i vårt land är bekväma med internet och datorer.

WP_20151012_14_56_16_Pro

Man hör ofta föräldrar, lärare och allmänt vuxna klaga på att vi sitter fastklistrade vid våra telefoner och datorer jämt, men det är ju inte vårt fel alls att vi vuxit upp i den generation som vi gjort. Och till en viss grad är det ju toppen och superpositivt att vi har möjligheten att sitta fastklistrade vid våra telefoner. Tänk 1940: då sprang man hem till kompisen för att berätta vad man hade att säga. Och nu, tänk 2015: då vi kan bara säga ”hej” via sociala medier, utan att ens ha nåt att säga. Personligen tycker jag att det är fantastiskt att vi har möjligheten att dela med oss upplevelser, bilder, åsikter och allmänt oss själva med hela världen.

Om vi tänker närmare på specifikt Instagram, så är det ju något som vi ungdomar använder hela tiden, alltså bokstavligen hela tiden. Eller ja, jag kan ju bara tala för mig själv men anser inte att jag är annorlunda än någon annan. Instagram ger oss möjligheten att dela bilder med hela världen (om man så bestämmer) på bara ett par sekunder. Appen låter oss också kommentera och få inspiration av olika källor. För mig personligen, som utbyteselev, har Instagram varit en vän i nöden då jag bodde i USA. Min släkt klagade på mig för de tyckte att jag var så dålig på att ta kontakt och berätta vad jag sysslade med, då kunde jag använda Instagram och dela med mig av mina äventyr. Utan Instagram skulle jag ha levt aningen i mörkret hela året i USA.

Min poäng är väl bara att många människor inte riktigt greppar hur stora, omfattande och, som jag redan sagt, fantastiska sociala medier (speciellt Instagram!!) är för den här generationen. En negativ klang är alltså inte alltid nödvändig då vi talar om sociala medier.

 

 

Kalender

oktober 2015
M T O T F L S
« sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kommenteringen är stängd.