Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Daniela,Milla

Ledarskap och personlig utveckling

18 sep , 2015, 19.10 Daniela Bergholm

 

Borgåcitat 1

Över ett veckoslut åkte 10 stycken studerande från GGs till Borgå för att delta i kursen LedA – ledarskap för unga, som De Ungas Akademi arrangerade för oss. Vi tillbringade en natt på Folkakademin i Borgå, fick god mat och lyckosamt hade vi också trevliga ledare. Det var meningen att vi skulle sova två och två i rummen, men smarta ungdomar som vi alla är flyttade vi hälften av sängarna till ett rum och hälften till det andra så att det inte skulle finnas någon chans att någon saknad skulle förekomma under nattens gång.

 

Av oss 10 stycken som åkte iväg visste nog ingen riktigt vad hen hade gett sig in på. Vi jobbade intensivt från nio på fredag morgon till åtta på fredag kväll, och sedan började rumban igen på lördag morgon från nio till fyra. Vad vi jobbade med under dessa 11 timmar på fredagen var allt från att analysera tal och lära oss att ge och ta emot feedback till att tala inför gruppen vid olika tillfällen. När vi fick fritid runt 20-tiden på fredag kväll var alla pigga och glada på väg ut för att upptäcka Borgå, men vi kan lugnt konstatera att alla somnade snabbt och sov djupt den natten.

 

Borgåcitat 2

 

Nästa morgon gjorde vi en hel del samma saker som dagen innan, vi alla höll ett tal framför gruppen och jobbade igen mycket med feedback. Alla var vid det här laget så trötta och “mentally drained” att i slutet blev det inte mycket annat än skratt. Sedan kom bussresan hem då vi hade en 60 personers buss för 10 personer, vilket var helt roligt. Där satt vi bak i bussen och jammade allt från Veronica Maggio till Sir Mix-A-Lot.

 

Och så var vår LedA-utbildning i Borgå slut. Det kanske låter som två dagar av moddatimmar, men så här i efterhand så har man flera av de saker vi diskuterade under veckoslutet i tankarna. Och vem vet, kanske den här LedA-utbildningen någongång kommer till nytta också.

 

Skyltarna innehåller citat från de andra deltagarna i kursen.

 

 

Kalender

september 2015
M T O T F L S
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kommenteringen är stängd.