Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Dagverke i GGs!

23 Nov , 2014, 17.51 Gustav Wiik

 

Hej!

Jag vet att jag är lite sen, men bättre sent än aldrig, right? Ni som går/har gått i gymnasiet vet hur det är att vara mitt i en provvecka och försöka göra flera saker på en gång :). Men nu till dagens ämne.

Alltså: Jag (Gustav) & Anni K var på dagsverke tillsammans med resten av skolan förra veckans fredag. Grejen är den att vanligtvis gör de flesta (åtminstone jag) så att de arbetar hemma. Dagsverkesdagen går nog dock inte ut på att man skall sitta och lata sig och ge bort pengar till någon random organisation. Tvärtom, man skall arbeta och förtjäna de pengar som man sedan ger vidare till välgörande ändamål.

Hursomhelst, så var jag & Anni på uppdrag av skolan, och for gemensamt till ett åldringshem här i Grankulla. Till våra uppgifter hörde att vi skulle vara åldringarna till hjälp och kunna hålla dem sällskap. Det gick bra tills vi nämnde för pensionärerna att vi håller på med musik på fritiden, och speciellt jag som håller på med gamla visor & klassisk musik, fick lite uppvärmning på repertoaren kan man säga. Vi uppträdde med närmare tio olika sånger, visor och låtar för de äldre, vilket var väldigt uppskattat. Vissa blev så fästa vid oss, att de inte ville att vi skulle gå. Jag tycker att det är något speciellt, att folk i samhället bara glömmer bort sina äldre och inte ger dem uppmärksamhet, fast de är utmärkt sällskap.

Jag anser själv att jag hade förtjänat mitt dagsverke. Det gör mig så glad att kunna hjälpa till, och det finns ett ordspråk som säger att för att du själv skall kunna bli lycklig, måste du hjälpa andra och göra dem lyckliga. Jag tror fullt och fast på det, vi kommer själva att bli gamla i nåt skede, och då skulle det vara trevligt med lite barn och ungdomar från skolan som kom på besök. Jag tycker dock förstås att det skulle vara allra bäst om den egna familjen dök upp, men tanken är riktigt bra. Hoppas det ordnas nästa år igen, för då anmäler jag mig direkt! 🙂

Kalender

november 2014
M T O T F L S
« okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kommenteringen är stängd.