Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Är mobilen ett hjälpmedel inom skolgången?

18 Nov , 2014, 16.26 Lucas Forth

 

_MG_4732bm   _MG_4734bm
Rödlök fotograferad med mobiltelefon genom mikroskop under en lektion i biologi

 

Själv är jag en väldigt lättdistraherad människa, så jag föredrar att främst använda mig av “gammaldags” metoder i min inlärning, det vill säga papper och penna. Men ibland räcker det inte till. Chromebookarna brukar oftast fylla ut där det behövs: hela Google Drive- och Classroom-systemet fungerar bra på dem.

Ändå finns det några saker som fungerar bäst på telefonen, och jag tycker att man t.o.m. kunde understryka användandet av telefoner i inlärningen mer. Den främsta fördelen med telefonen ligger i dess namn: den är mobil, rörlig, den är alltid med. Det här är användbart då man i sista sekund förstår att man glömt läsa en Google-presentation (som alltid ska vara lästa inför Niklas lektioner), om man snabbt ska göra anteckningar på en lektion eller ifall man behöver kolla upp något då man rör sig.

Det är ju klart att Chromebookarna klarar av alla dessa saker, men den största skillnaden är att mobilen alltid är med! Våra mobiler är flera gånger kraftfullare än de datorer som satte människan på månen 1969, men vi kan inte använda deras fulla potential. Om vi lärde oss använda dem ordentligt skulle vi bli mycket effektivare i vår vardag.

Vad skulle hända om vi kunde välja att hyra en telefon från skolan på samma sätt som vi hyrt Chromebookarna?

Kalender

november 2014
M T O T F L S
« okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kommenteringen är stängd.