Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Skolmormor åt lärarna

10 maj , 2011, 08.19 Marina Lindholm

 

Smulor på bordet, odiskade kaffekoppar, gammalt kaffesump i  kaffekokaren och ett kylskåp som luktar illa. Välkommen till lärarnas kafferum – och jag vågar nästan påstå att det inte är någon skillnad till vilken skola man kommer – de ser alla likadana ut!

Senaste vecka hade ”hustomten” lämnat en lapp i vårt kafferum. Igen en gång. ”Vem skall ställa in dricksglasen i diskmaskinen” stod det på lappen. Ja, vem månne?

Idag läste jag om företagsmormor som anställts till ett företag. Denna gemytliga dam ser till att köket är skinande rent, kokar kaffe, kanske vrider till några bullar, vattnar blommorna och finns till hands när någon vill prata av sig. Mao gör hon alla ”det-här-hör-inte-till-mej” saker  som ingen av de anställda har tid med (eller ids göra?). De anställda trivs och mår som prinsar och prinsessor och får koncentrera sig på sina jobb.

I många skolor finns det en skolfarfar som extra resurs för eleverna. Härmed föreslår jag att alla skolor får en skolmormor som resurs för lärarna! Kanske våra finlandssvenska stiftelser har för mycket klirr i kassan och kan sträcka till en hjälpande hand? Ja, alltid kan man ju fråga och hoppas…

Och eftersom jag kom på denna strålande idé så är det väl inte mer än rättvist att hon med jämna mellanrum gör hembesök hos mej också!  Jag är redan nöjd om hon börjar med att tala med mina tre slokande krukväxter.

4 kommentarer

 1. Gubben i lådan skriver:

  Gulligt!

  • Marina Lindholm skriver:

   Nå, kafferummena är inte gulliga, inte heller mina vissnande krukväxter men en skolmormor är säkert gullig, jo. Om du är ”gubbe” kanske du känner andra farbröder i olika stiftelser, så berätta det gärna vidare, tack! Vi vill ha en skolmormor till varje finlandssvensk skola! Att vara Skolmormor måste förrsten vara rena drömyrket – tänk att plötsligt bli både gullig och huslig på samma gång!

 2. Gubben i lådan skriver:

  Omtyckt, omkramad, gosig, hemtrevlig och gemytlig på alla sätt… Doftar krukväxter, virkning, kaffe och nybakta bullar. När jag blir pensionär kan jag själv ställa upp som frivillig – som mrs Doubtfire! Då blir det (exotiska) tider!

  • Marina Lindholm skriver:

   Välkommen till Grani då. Det finns jobb för många Mrs Doubtfire i vårt kafferum!

Kommenteringen är stängd.