Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Lilla My och grupparbete

10 maj , 2011, 14.16 Marina Lindholm

 

Lärarmöte på eftermiddagen med bl a diskussion i smågrupper om läsårsplanen 2011-12. Bingo! Det finns många fördelar med grupparbeten och -diskussioner, men när jag själv måste delta känner jag mig ofta som en kombination av biet Maja och Lilla My: Jag vill inte prata på beställning och hör sen!!! Någon kollega som känner igen sig? Nå, nä, antagligen inte… jag är väl den enda som inte var med när man delade ut ”jag-tycker-om grupparbete”-gåvan. 

Abiturienterna brukar på sin bänkskuddardag roa sig med att räkna ut hur många skoldagar åttorna har kvar eller hur många morgonsamlingar gymnasietvåorna ännu skall delta i. Jag (o)roade mig med att räkna ut hur många lärarmöten jag skall sitta av innan jag uppnår pensionsåldern.

Det skulle jag inte ha gjort. En snabb kalkyl gav svaret: Över 300!

Kanske lika bra att jag drar in gadden, lugnar ner Lilla My och lär mig tycka om grupparbete också!

4 kommentarer

 1. Gubben i lådan skriver:

  Vem är mumintrollet på er skola?

  • Marina Lindholm skriver:

   Hm, det blev svårt. Vår skolsekreterare är definitivt vår Muminmamma, men mumintroll…?
   Enligt Wikipedia är mumintrollet ”till sin natur vänfast, äventyrlig och intresserad av det mesta”. Det kunde väl passa in på vår rektor ( han kan ju faktiskt läsa det här och man kan ju samla lite extra poäng åt sig, va?).
   Men sen läste jag vidare och då stod det att Mumintrollet är ”samtidigt ganska ängslig av sig. Han vågar sällan ge sig ut på äventyr på egen hand”. Ja, och dessutom sjunger ju Mumintrollet i sin sång ”Nån annan kan fundera, nån KLOKARE än jag…”.
   Och då insåg jag att rektorn faktiskt KAN läsa det här, så jag tror jag låter bli att svara. Alla manliga lärare är lika gulliga som mumin, förstås.

 2. Rektor skriver:

  Klokt svarat! Det blev en poäng för kommentaren, men poängavdrag för notisen. : )

  • Marina Lindholm skriver:

   Jag får väl sjunga som Britney Spears ”Oops, I did it again”.Nu är det bevisat – som en liten varning åt andra bloggande kolleger – att man tydligen inte skall bekänna alla sina synder o tankar i en blogg. Rektorer tycks ju vara läskunniga också 🙂

Kommenteringen är stängd.