Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Merhaba!

2 maj , 2011, 17.28 Irene Kvarnström

 

Idag hade vi Programvis eftermiddag. Nu förstår ju förstås ingen som inte går i vår skola vad det  handlar om. Det är nämligen så att när man börjar i vår skola skall man välja mellan fyra program utgående från vad man vill fokusera på. De fyra programmen man har att välja mellan är Idrott och hälsa, Matematik och naturvetenskap, Ekonomi och samhälle samt Språk och internationella kontakter.

Ett par gånger om året brukar vi sedan ha en så kallad Programvis eftermiddag. Då får de studerande syssla med någonting utanför skolans vardag som har att göra med det program de valt. 

Jag har valt programmet Språk och internationella kontakter. Vår programvisa eftermiddag bestod av ungefär två och en halv timme långa språkkurser. Vi fick välja mellan att lära oss grunderna i italiensk, norska, ryska, spanska eller turkiska.

Själv valde jag turkiska. Man hann nog inte lära sig så mycket på den korta tiden vi hade till vårt förfogande, men roligt var det! Merhaba, rubriken på mitt blogginlägg, är förresten turkiska och betyder ”hej”.

Kommenteringen är stängd.