Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Kungligt bröllop och musikundervisning

1 maj , 2011, 12.25 Marina Lindholm

 

Härmed bekänner jag att jag lät mina elever se på Williams och Kates bröllop den sista lektionen på fredagen. Men jag har mitt försvarstal klart: medan vi såg på spektaklet hann vi diskutera gosskörer, manskörer, gossopraner, kastrat-tenorer, psalmer, allsång, enstämmigt, flerstämmigt, pukor, trumpeter, Händel, bröllopsklädsel, vett och etikett, hur man lyfter en tekopp och hur man dricker ur en kaffekopp. Från allt detta fick jag sedan en fin åsnebrygga till dagens tema som var medeltida musik och gregoriansk sång. Sämre lektioner har jag hållit i mina dagar.

PS: När vi gifte oss tyckte min man att 220 gäster var precis 200 för många. Tänk om jag hade varit prinsessa?! Och som synes av bilden var min brudkrona aningen anspråkslösare än Kates..

2 kommentarer

  1. Melker skriver:

    Ditt brudfoto? Sötnos!

    • Marina Lindholm skriver:

      tack – jag var en pärla redan då. Men jag hade lätt för att rodna och bli lite rosig om kinderna 🙂

Kommenteringen är stängd.