Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015

Lucka 12: Inför ett geografiskt projekt

12 Dec , 2015, 11.13 Studerande GGs

 

Inom en månad åker ett gäng GGs:are tillsammans med elever från Kauniaisten lukio iväg på skolresa. Inte till Heureka, inte till Åbo, utan till Kenya för elva dagar. Resan är en kurs som ordnas för fjärdje gången, Geografi 9 – Ett geografiskt projekt. Det hela började med att Evi informerade om kursen, och de som var intresserade skulle skriva ett prov för att komma med på kursen. Det fanns plats för nio GGs:are på kursen, och provet handlade mestadels om Kenya, utvecklingssamarbete och U-landshjälp.

 

Då gruppen var klar blev det efter sommaren dags att börja arbeta för att få resan av stapeln. Under hösten har vi tillsammans med nio elever från Kasavuoren lukio först fått information om resan och allt som måste göras före den, och sedan praktiskt börjat förbereda det arbete vi skall göra på kursen. Vi skapar läromaterial för elever på högstadiet och gymnasiet, med fakta om Kenya och om U-länder. I Kenya skall vi nämligen intervjua lokala, filma och fota, vilket ska publiceras för att användas.

 

Nu i december, några veckor innan avfärd, har vi tagit vaccin mot gula febern, hepatit A och B, samt inskaffat medicin mot malaria i form av piller. Dessutom krävs ett visum för att överhuvudtaget komma in i landet. Dessutom har vi samlat in (och samlar fortfarande in före jullovet) skor, väskor, kläder, leksaker och engelskspråkiga böcker, som vi ska föra med oss till barnen i de skolor vi besöker i Kenya, och en del av pengarna som samlats in på dagsverksdagen går till skolorna. I Kenya kommer vi alltså att besöka två skolor, en i Taita Hills, och en i Kibera-slummen i Nairobi. Förutom skolbesöken finns det även plats för safari och besök till en naturpark kring en vulkan.

 

Peik Puotinen

 


Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är geografi.

Inkommande vecka tar gruppen fortfarande emot saker till skolorna. Lämna in ditt bidrag i rum 52 senast på julfestdagen, lördag 19.12.

Kommenteringen är stängd.