Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen,Okategoriserad

En solig dag i Herzegovina 9 april 2017

10 apr , 2017, 06.37 Studerande GGs

 

Idag började vi dagen med ett riktigt gott och mångsidigt morgonmål. Direkt efter det hoppade vi i bussen med riktningen sydväst från Sarajevo, till staden Mostar. Resan dit tog omkring två timmar, men med killarnas ljuva toner av deras Presley-allsång var det inget problem. Eftersom det ordnades marathon i Mostar, besökte vi en gammal by vid en sluttning. Efter besöket åkte vi till ett matställe rakt invid en strömmande flod med glimrande blått vatten. Från matstället fortsatte vi till ett 500 åt gammalt muslimskt bönehus, också bredvid floden.

Då vi kom till Mostar hade temperaturen stigit till 26 grader celsius, vilket gjorde att flera av gänget tog en glasspaus. I Mostar besökte vi först en moské med suverän vy av den kända bron, Stari Most. Bron sträcker sig över floden Neretva. Efter det var det dags att själv gå över bron. Den är ett mycket viktigt monument för kriget i Mostar mellan serberna och bosniakerna, samt bosniakerna mot kroaterna.

På andra sidan floden berättade guiderna om deras personliga erfarenheter av kriget. Därifrån fortsatte vi en bit in mot staden för att ta en titt på den högsta byggnaden i Mostar. Sedan hoppade vi i bussen för att börja vägen mot hotellet. På vägen stannade vi och åt på en restaurang, även den vid en blåglimrande flod. Efter maten hade klockan redan hunnit bli 20.00 och solen gått ner, så vi hoppade direkt i bussen. Till slut kom vi hem omkring klockan 22.00, efter en lång och mörk bussresa.

Text: Oskar Hukkinen

Bilder: Nina Blomberg

Kalender

april 2017
M T O T F L S
« mar   maj »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kommenteringen är stängd.