Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs i världen

Kalla hälsningar från Sisimiut

25 feb , 2017, 18.45 Studerande GGs

 

Hälsningar från Grönland! Efter en supertidig väckning och start på fredagen, flera flygbyten, svettiga språngmarscher på Kastrup, lite problem och spänning genom avsaknaden av ett specialvisum och till sist försenat flyg och lång väntan i Kangerlussuaq, kom vi så efter mer än 15 timmars resa fram till Sisimiut.

Solen stålade stor och gul men i övrigt fick vi ett kallt mottagande för termometern visade obarmhärtigt på -30.

Nu är vi alltså i Grönlands näststörsta stad, omgivna av höga vitklädda berg på ena sidan och öppet vatten på den andra.

Här skall tio studerande från GGs under den kommande veckan, tillsammans med 30 ungdomar från Lettland, Litauen och Grönland, studera hur de tidigare moderländerna satt sina spår i kulturen i respektive länder.

Den första träffen för detta Nordplusprojekt hölls senaste höst i Lettland och Litauen och i maj står vi själva värd för den sista och avslutande delen i Grankulla.

Vi har redan den första dagen fått lära oss att man skall klä sig varmt och bekvämt och aldrig, never-ever, gå i närheten av någon hund!

Dessutom har vi fått lära oss att man inte kan vara uppkopplad och anträffbar för jämnan – internet kostar en förmögenhet här och vi har begränsad tillgång. Men om nätet och tekniken är på vår sida, så fortsätter våra studerande att blogga och skicka rapporter härifrån varje dag under den kommande veckan.

 

Text och foto: Marina Lindholm

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kommenteringen är stängd.