Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Eeva

Att (tro sig) veta vad man vill göra efter gymnasiet

14 feb , 2016, 20.50 eevahemming

 

Det är ganska skönt när man tror sig veta vad man vill göra efter gymnasiet. Alla kompisar stressar över vad de skall läsa för ämnen nästa år, medan man själva stressar över om man kommer igenom de fördjupade kurserna.

 

Jag har nästan alltid vetat vad jag vill arbeta med och studera. Detta gjorde att det var lätt för mig att välja ämnen som jag skall läsa under min gymnasietid och att välja vilka ämnen jag inte skulle läsa. Till exempel har jag alltid velat lära mig tala ryska men för att jag redan nu vet att jag kommer ha massvis kurser när jag går ut gymnasiet (och för att jag är en ganska lat person) valde jag att inte läsa det.

 

Eftersom jag vet ganska långt vad för ämnen som jag tänker läsa under min gymnasietid, känns kursmässan främst som ett tillfälle där jag hoppas få veta mer om de kurser och ämnen jag kommer att läsa, och om konsten åker till S:t Petersburg nästa år.

 

Det kan vara att nån gång under min gymnasietid kommer jag få ett stort utbrott och bestämma mig att sluta alla ämnen jag läser som fördjupade och endast läsa konst och musik, men innan detta händer njuter jag av att se på då mina kompisar yrar runt och undrar om de borde läsa geografi eller psykologi, och vilken av dessa två som skulle vara nyttigare i fler utbildningar.

 

WP_20160209_14_52_17_Pro

Kalender

februari 2016
M T O T F L S
« jan   mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Kommenteringen är stängd.