Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015

Lucka 14: Hur stor blir min skatt?

14 Dec , 2015, 05.50 Studerande GGs

 

Kursen Matematik B7, Ekonomisk matematik, var lite annorlunda än de obligatoriska kursera i matematik. Den var mycket användbar och innehöll mycket om skatter samt en del om räntor och liknande. Förutom matematiken som används lärde vi oss också andra fakta, till exempel om Finlands skattesystem.

 

Gruppen var väldigt blandad. En del av deltagarna hade valt kursen med tanke på studentskrivningarna, men det fanns också många som var med enbart av intresse. Några tänker söka till Hanken efter gymnasiet. Oberoende av vad vi sysslar med i framtiden kommer vi alla att behöva betala skatt och kunna ekonomi i vardagen. Kursen hör egentligen till den korta matematiken, men det fanns också studerande med lång matematik med på kursen. De tyckte om att ha en kurs med en annan typ av uppgifter som innehöll mer text.

 

Själv har jag inte bestämt vad jag gör i framtiden, men ekonomi intresserar mig och även om jag inte satsar på det som huvudämne kommer jag nog att studera det på sidan om.

 

Matematik B7 var en rolig kurs som jag rekommenderar!

 

Heidi Kråkström

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är matematik, där studerandena väljer mellan lång eller kort lärokurs. 

 

Kommenteringen är stängd.