Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

GGs-kalendern 2015

Lucka 11: Studieren macht viel Spass

11 Dec , 2015, 11.29 Studerande GGs

 

I oktober var det dags för den andra akademiska veckan, som vi här på GGs infört för första gången vid början av det här läsåret. Vi som för andra och tredje året läser tyska åkte till Helsingfors för att höra vad det egentligen innebär att studera språket på det tredje stadiet.

 

Då vi väl steg in i Forsthuset, som är en del av Helsingfors Universitet, stod en förvånansvärt stor folkmassa inträngd i bottenvåningen. Givetvis var vi från Grankulla inte de enda som under lärarens befäl hittat fram. Men vad gjorde vi sist och slutligen där?

 

Den första uppgiften  handlade om att svara på frågor som lagts i olika delar av byggnaden för att få fram meningen Studieren macht viel Spaß  (på svenska ungefär: Det är mycket roligt att studera). Föreläsarna talade endast tyska, med så pass högt tempo att man fick lyssna noggrant för att förstå ett ord här som där.

 

Alltid kan man förbättra och utveckla saker och ting, men sist och slutligen är det väl viktigast att man arrangerar sådana här evenemang och att det finns intresse för det. Säkert finns det någon som gillar stället och faktiskt vill studera ämnet i framtiden. Denna gång var den personen bara tyvärr inte just jag, trots att det är bra att kunna språk och tyska är ett viktigt språk i Europa. 

 

 

Frohe Weihnachten!

 

Varje dag från första till tjugotredje december publicerar GGs-bloggen ett inlägg med anknytning till ett ämne som undervisas i skolan. Dagens ämne är tyska, som kan studeras på A-nivå, B2-nivå eller B3-nivå.

 

Kommenteringen är stängd.