Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Bakom kulisserna – en dos kultur!

2 feb , 2015, 21.00 Marina Lindholm

 

Denna period har vi under provveckan prövat på att ha en kompr foajehel dag till vårt förfogande istället för bara tre timmar för själva provtillfället. I många kurser och ämnen har man först haft ett prov och sedan åkt ut på studiebesök till någon intressant plats.

Studerande som haft den andra musikkursen gick på en guidad rundtur i operahuset.Under en timmes tid fick de svar på en massa frågor samtidigt som de fick se utrymmen som en vanlig konsertbesökare inte ser. Vem syr balettskorna? Vem fixar peruker, klänningar och målar alla enorma kulisser. Hur sänker och höjer man golvet på scenen och vad finns där under? Hur länge tar det att planera en opera- eller balettproduktion och vem gör vad i processen?

Sedan var det tillåtet att njuta och testa flygeln i operakörens övningssal,

kompr calle 1

beundra balettklänningens dekorationer,

kompr teodora

provsmaka en rekvisita-pizza

kompr pizza

och bete sig huvudlöst.

kompr huvudlös

På hemvägen blev det ännu en tur via Sibelius-Akademin i Musikhuset och en kort presentation av själva huset och alla dess olika salar. Följande steg är nu att köpa biljetter till någon konsert, kanske utmana sig själv och lyssna på något helt nytt. För som någon uttryckte det: – Det är alltid intressantare när man vet hur det ser ut och går till bakom kulisserna!

kompr siba

 

 

 

Kalender

februari 2015
M T O T F L S
« jan   mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kommenteringen är stängd.