Vardagen i en framåtblickande skola mitt i staden

Okategoriserad

Danskarna har ingen hälsokunskapsundervisning efter nionde klass

2 Nov , 2014, 10.56 Gustav Wiik

 

Jag går en kurs i hälsokunskap som heter sexuell hälsa här i GGs. Vi lär oss om saker som fair sex och preventivmedel, abort o.s.v. Och här under veckan hade vi besök från Dansk radio. Hon hade med en mikrofon och verkade lyssna aktivt. Hon sade sedan att danska elever aldrig får möjligheten att gå in på djupet när det gäller sexuell hälsa vilket också är en viktig del av vårt samhälle och hur det kommer att se ut i framtiden. I och för sig är det så vitt jag vet första gången vi har en skild kurs för sexuell hälsa, men det finns flera andra kurser att välja här i vårt gymnasium i hälsokunskap.

IMG_1651m

Jag tycker att det är viktigt med sexuell hälsa, med tanke på alla aborter och könssjukdomar som förekommer i dagens samhälle ganska ofta. Man borde t.ex. veta att när man har oralsex så är det ett måste att använda kondom om man vill undvika sjukdomar, eller att man kan aldrig vara fullständigt säker på att ingendera har någon könssjukdom förutom om man går och testar det. Det finns så pass många så kallade ”falska sanningar” om sex som borde gås grundligt igenom.

Om vi vidgar våra vyer från bara Finland & Norden, så skulle det vara bra om hela världen skulle få ta del av sådan här undervisning. Det skulle vara hälsosamt för hela världens samhällen och människor skulle slippa göra aborter och skulle kunna satsa på att förverkliga sig själva istället.

För att nu verka lite kliché, tänker jag avsluta som i historieessäerna: Sammanfattningsvis kan det konstateras att det är väldigt nödvändigt med grundlig sexundervisning för alla, världen över. Jag vet att jag hela tiden tar lärdom från vår undervisning, och kommer att komma ihåg det länge. Vi kan tillsammans hjälpa bygga upp ett bättre och hälsosammare samhälle åt våra framtida barn och deras barn efter dem. Vi hjälps åt att bygga en hälsosammare värld helt enkelt. Tack för att ni tog er tid att läsa!

-Gustav 🙂

Kalender

november 2014
M T O T F L S
« okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kommenteringen är stängd.